Rating 2.5 / 5 based on 6 reviews City: Malacca Views: 860

Address: Malakka
Category: Local Business

This place on Facebook, This place on Instagram

Ask any Question or submit Review about this place.
Hotels near this place

Pro Vending One Melaka on the map.


Places near me Search Places *

* Move map and press "Search Places"


We send message to your email when someone submit review or ask a question.


Upload Photo of this place

Latest reviews about "Pro Vending One Melaka" write review


Merepek!!!!klau betullah menguntungkan, hanya 30minit berkerja utk jaga bisnes bodoh ni. Kenapa diaorg ni cari customer kan? diaorg beli lah mesin bodoh tu banyak-banyak @ staff diaorg sendri lah beli n jaga. Betul tak? hanya 30min jek nk jaga pun, xpayah lar susah2 dtg dr melaka sampai mines resort tu!!!


3 Review comments:

  • Anonymous 2 days ago

    well said Tiger. Im 100% agreed with you

  • Tiger 2 days ago

    In the vending machine business, scams are found left and right.

    Because the vending business is an easy, almost dream business; it’s easy for scam artists to trick many new vending operators.

    Always remember that, although the vending machine business has great potential, it is after all a business. If it sounds too good to be true even for a vending business; it probably is.

    Common Scams:

    Overpriced Vending Machines: Although this is not directly a scam, it is worth mentioning.

    Many times unethical companies will target inexperienced buyers who have little knowledge of the vending machine business and try to sell them new vending machines at a premium price.

    An overpriced vending machine will take longer to pay for itself; in fact the overpriced vending machine scam is the number one cause for vending machine businesses to close down.

    Remember that the vending machine market is huge, you can always find cheaper, used vending machines in good condition if you dig through the internet deep enough.

    Buying a Vending machine in poor condition: This is a scam that usually occurs when buying from another individual instead of a company; buying a vending machine without actually seen it and testing it in real life is an easy way of getting scammed.

    Always confirm the condition of the machine in real life if possible. If this is not possible buy from a reputable seller or a reputable vending company.

    Bad Locating companies: A locating company will find locations for your vending machines at a price. The problem is, many of these companies don’t do anything you couldn’t do yourself; such as calling local businesses and asking to place a vending machine in their establishment.

    Many times a locating company will claim to be “the best locating company able to find super earning locations for your machines” (or something along those lines) when in reality these companies place your machines in average/mediocre places.

    If you are starting a vending machine business, find the locations yourself, it will benefit you in the long run.

    Poor Vending Routes: When you sell a vending route, you can be selling a single vending machine in location or it can be a whole vending machine business.

    In the route scam the seller will usually claim the route generates more money than it actually makes.

    When buying a vending route always ask for some sort of verification to the profit of the route. Bank statements are the best way of verifying the actual profit of the route.

    False Income potential claims: Vending machine companies that guarantee “making x amount of money” with their vending machines should not be trusted.

    Remember that profit potential in the vending business depends entirely up to the location as well as the work and capital you put into the business.

    If a company guarantees that you will make a certain amount of money by purchasing their vending machines, they are most likely after your money and nothing more.


    The Ultimate Way of Avoiding Scams

    Knowledge: Been well informed about the business you want to pursuit will always beat any scam. Many of these scams can be easily avoided by taking a little bit of time and researching.

    Scammers pray on the lack of knowledge of their victims, for this reason knowledge is the ultimate way of avoiding vending machine scams.

  • Anonymous 5 days ago

    memang pro vending nie banyak menipu dari yang benar,, janji macam tong sampah,,layanan operator macam *** , hanya orang ada kepentingan jee akan dilayan macam menteri,, yang lain,,hampeh,,
    janji nak pulangkan balik daposit,, dah hantar dokumen yang diminta dari bulan ogos 2016,,tadak reply,,telefon sebulan 2-3 kalu,, tiap kali janji akan bayar bulan depan,,sampai sekarang,,kredit aku pulak yang habis,,
    aku doakan ke[pada sesapa yang berjanji tuu akan terima akibat yang sepadan,,dan promoter aku tuu...boleh pegi jahanam...


Close

Malacca #3,129 rating: 1/5

ReadME - New Update By Id DaRkSideOfMe Assalammualaikum semua. Sy bru shj balik dr lawatan di Melaka (Plaza Pandan Malim, Business Park,Melaka) atas jemputan khas dr pihak management Pro Vending One Sdn Bhd mengenai kekeliruan tentang Posting2 sy sebelum ini. Alhamdulillah.Sy berpuashati atas segala kerjasama serta layanan dr Pihak Management Pro Vending One sepanjang lawatan sy disana. Spt yg sy katakan sebelum ini, Syarikat Pro Vending One diSAHkan SAH by KPDNKK Melaka dan kini sy LEBIH JELAS setelah dijemput melihat sendiri oleh pihak ProVendingOne ke pejabat serta gudang mereka di Melaka. Mengenai beberapa kelemahan tentang cara pengurusan mereka sehingga boleh menyebabkan kekeliruan semua, juga menjadi perbincangan semasa sy disana. Dan Pihak managment Pro Vending One menerima baik dan bersedia utk membaikpulih sebarang penyebab yg menjadi/mendatangkan kekeliruan tersebut. Sy diberitahu yg ianya disebabkan perubahan/naiktaraf dr syarikat Enterprise ke Sdn Bhd dan lokasi baru serta beberapa factor kecil menjadikn punca kekeliruan terhadap beberapa pelanggan mereka. Segala kemuskilan sy trhadap Syarikat Pro Vending One Sdn Bhd boleh dikatakan Alhamdulillah Selesai 100%. Dan sy kini meneruskan ikatan perjanjian semula berkenaan Vending Machine yg sudah di Depositkan sebanyk RM5k kelmarin utk 42slot Air Machine. (dijangka akan sampai kpd sy dlm tempoh dalam tempoh terdekat ini) aminn.. To All Managment Pro Vending One,En Azhar/Zafir/Nik and all off u guys there, terima kasih sekali lg atas kerjasama serta layanan yg diberikn semasa sy disana serta ribuan maaf ikhlas dr sy atas segala kekeliruan/tuduhan terhadap pihak tuan. To all reader.. Hope this will make u feel much more crystal clear to my finding about the VendingOne. Harap ianya membantu. Terima kasih atas segala sokongan too - DaRkSideOfMe


2 Review comments:

  • Anonymous 4 days ago

    tulah nadib baik saya tak join busnes ..nak clim voucer pon ..rescptionis hampeh..

  • Anonymous 1 week ago

    U maybe dilayan baik sebab U ada link dengan PPIM, kalau takde.........Mmmmmmmmmm


Close

Malacca #3,101 rating: 4/5

Assalammualaikum Sy pengguna ID DaRkSideOfMe / Pemegang Card Ahli Berdaftar PPIM pernah menaikkan status utk mengumpul data/complaint mengenai sykt ProVendingOne sebelum ini. Mulanya ia disebabkan sy sendiri telah dipelawa ke Hotel Premier Bandar Bukit Tinggi pd 19th Feb 2017 lalu. Sy sendiri mengalami penantian/ sejak pukul 4pm sehingga lewat 11mlm di sana serta sudah membayar RM5k kpd sykt yg dinyatakan. Kekeliruan terjadi bila ada beberapa kelemahan/serta kekurangan/Keraguan tentang sykt ini selepas pulang ke rumah. Beberapa semakan mengenai sykt ini membuatkan sy semakin keliru serta ragu. Setelah berbincang dgn beberapa ahli PPIM sendiri, sy perlukan lebih banyak aduan utk dikumpul dan dihantar secara Rasmi ke pihak Persatuan Pengguna Islam Malaysia. Beberapa report polis juga sudah dibuat utk menyokong kelemahan/kekeliruan trhadap sykt ini. Ada ramai org yg sms kpd numb 0166699332 yg sy post kan bertanya, adakah betul sykt ini scammer/tipu customer dll. Secara personal, sy yg terkena sndiri juga terasa begitu, Tetapi secara professional, sy TIDAK berpihak kpd sesiapa. Tiada hasutan / Tiada jawapan yg boleh sy berikan walaupun sy sendiri yg terkena. (Jawapan ini juga sy berikan kpd pengadu2 yg berkongsi dgn sy dinumb sy berikan). dan meminta mereka berfikir sendiri adakah mereka ditipu? Jika YA - Laporkan terus kpd polis dan share report polis anda kpd sy. Sekali lg sy nyatakan disini, walaupun sy sendiri yg terkena RM5k, sy tidak memihak kpd sesiapa atau memberi jawapan YA atau TIDAK kpd sesiapa. Sy hanya mengumpul maklumat anda utk dipanjangkan secara rasmi ke PPIM dan sy sendri perlu mengikut process utk tindakan lanjut. Kebanyakan pengadu hanya melaporkan kpd sy TANPA laporan polis / dan bertanya tentang kesahihan mengenai sykt tersebut. Sehingga hari ini(2nd Mar) hanya 4 aduan yg disertakn dgn report polis dlm simpanan sy yg dibuat atas keraguan dr pengguna2 itu sendiri rasai. Sementara menunggu lebih banyak Aduan /Report dr anda semua, sy ada membuat siasatan sendiri ke KPDNKK serta di Jenayah Commercial Bkt Aman, Feedback dr Jenayah Komersial ialah mereka juga perlukan lbhbanyak report dr pengadu2 yg terasa teraniaya utk memulakan siasatan. Feedback dr KPDNKK (Bahagian Gerakan Kepenggunaan MELAKA) - (12:58pm - 02/03/2017) Secara keseluruhan, perniagaan sykt ini di sahkan SAH oleh KPDNKK Melaka sendiri. CUMA cara pengurusan/kertaskerja/knowledge some of the consultant mereka sendiri mengecawakan/melambatkan/mengakibatkn kpd Mengelirukan Pengguna.(this is what they have said to me) Anda semua boleh semak sendiri atau membuat aduan anda sendiri ke KPDNKK secara online dll. Dengan jawapan yg diberi oleh pihak KPDNKK (Walaupun agak mengecewakan sy) dan Tanpa memihak kepada sesiapa, sy berharap ada penjelasan sini. Dengan ini, sy umumkan yg sy tidak lagi mengumpul aduan/Report dr anda untuk diajukan ke pihak PPIM secara rasmi. Dan sy bercadang menutup gmail collectpvoinfo@gmail.com dari menerima sebarang aduan anda semua. begitu juga dgn numb sms ke 0166699332, ianya tidak akan digunakan lg utk mengumpul maklumat. by Personally dr sy sndri, segala aduan, dr anda atau sy sendiri perlu dipanjangkn ke Tribunal Pengguna kerana kebanyakan tuntutan serta kekeliruan berada dibawah kuasa pihak Tribunal utk tindakan lanjut. Terima Kasih atas segala sokongan anda dan sy berharap ianya membantu walaupun agak mengecewakan bg sy sndri. Sekian - DaRkSideOfMe


2 Review comments:

  • DaRkSideOfMe 1 week ago

    ReadME - New Update By Id DaRkSideOfMe

    Assalammualaikum semua. Sy bru shj balik dr lawatan di Melaka (Plaza Pandan Malim, Business Park,Melaka) atas jemputan khas dr pihak management Pro Vending One Sdn Bhd mengenai kekeliruan tentang Posting2 sy sebelum ini.

    Alhamdulillah.Sy berpuashati atas segala kerjasama serta layanan dr Pihak Management Pro Vending One sepanjang lawatan sy disana.

    Spt yg sy katakan sebelum ini, Syarikat Pro Vending One diSAHkan SAH by KPDNKK Melaka dan kini sy LEBIH JELAS setelah dijemput melihat sendiri oleh pihak ProVendingOne ke pejabat serta gudang mereka di Melaka.

    Mengenai beberapa kelemahan tentang cara pengurusan mereka sehingga boleh menyebabkan kekeliruan semua, juga menjadi perbincangan semasa sy disana. Dan Pihak managment Pro Vending One menerima baik dan bersedia utk membaikpulih sebarang penyebab yg menjadi/mendatangkan kekeliruan tersebut. Sy diberitahu yg ianya disebabkan perubahan/naiktaraf dr syarikat Enterprise ke Sdn Bhd dan lokasi baru serta beberapa factor kecil menjadikn punca kekeliruan terhadap beberapa pelanggan mereka.

    Segala kemuskilan sy trhadap Syarikat Pro Vending One Sdn Bhd boleh dikatakan Alhamdulillah Selesai 100%. Dan sy kini meneruskan ikatan perjanjian semula berkenaan Vending Machine yg sudah di Depositkan sebanyk RM5k kelmarin utk 42slot Air Machine. (dijangka akan sampai kpd sy dlm tempoh dalam tempoh terdekat ini) aminn..

    To All Managment Pro Vending One,En Azhar/Zafir/Nik and all off u guys there, terima kasih sekali lg atas kerjasama serta layanan yg diberikn semasa sy disana serta ribuan maaf ikhlas dr sy atas segala kekeliruan/tuduhan terhadap pihak tuan.

    To all reader.. Hope this will make u feel much more crystal clear to my finding about the VendingOne. Harap ianya membantu. Terima kasih atas segala sokongan too - DaRkSideOfMe

  • yanti 1 week ago

    Bukan encik sorang aje yang kena adik saya pun kena tipu dgn company ni pasal vendor mesin air masa tu company tu buat kat Shah Alam pada tahun lepas 2016 x silap bulan 4...sampai sekarang masih x dapat duit balik deposit RM3K tu....kata tunggu 90 hari sekarang dah lebih dari 90 hari...hantar beberapa email hanya satu email yang dijawab...bila call number xde dalam service.


Close

Malacca #3,020 rating: 2/5

READ ME!!!! SuperURGENT Sesiapa yg pernah:- Deal(Any-amount)/Paid(Any Amount)/RasaTertipu(Menglirukan/Tidak Jelas)/NO-Update@Reply/Uncountable/Nonredeemable Voucher Percutian/ from Company VendingOne pukimak ni... Please SMS to my number at 0166699332 Im Collecting Complaint to against this company down. HelpMeToHelpAllOfYou Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM)


7 Review comments:

  • JadiLahPenggunaBijak 3 weeks ago

    Harap Maklum,

    Numb sms 0166699332 Tidak akan digunakan lg utk mengumpul maklumat perkongsian:

    Sekiranya anda pernah RasaTertipu(Mengelirukan/Tidak Jelas)/NoUpdate@NoReply/Uncountable/Nonredeemable Voucher Percutian/ from Company VendingOne - SILA BWT REPORT POLIS DAHULU. dan Hantarkan REPORT POLIS YG telah dibuat ke gmail kami di collectpvoinfo@gmail.com utk tindakan susulan.

    Terima Kasih

  • DaRkSideOfMe 3 weeks ago

    To those yg Deal(Any-amount)/Paid(Any Amount)/RasaTertipu(Mengelirukan/Tidak Jelas)/NoUpdate@NoReply/Uncountable/Nonredeemable Voucher Percutian/ from Company VendingOne - SILA BWT REPORT POLIS DAHULU..(Utk Pengesahan Anda adalah MANGSA) than bru SMS sy di 016 6699332.

    ***Saya dpt detect some of u guys dlm ni is from VendingOneCompanyPerson n try to get info for our further action.

  • DaRkSideOfMe 3 weeks ago

    sms number En/Cik ke 016 6699332.

    Nanti Team sy will call u back to assist.tq

  • Anonymous 3 weeks ago

    macam mana nak report ya.. dia dah ambil deposit

  • DaRkSideOfMe 4 weeks ago

    NO NEED to brows about this Company at any website or blog2 or FB.. U will never get any info about them..Just reply me here or SMS ur numb to 016669933 - I will contact u back for further action.

  • DaRkSideOfMe 4 weeks ago

    ok en.Tiger. and thanks for support. - But just to give the expected result from my collection info..The voucher - it WILL uncountable/Susah nk dpt call. and if dpt call sekalipun, they will give u answer like "the Voucher full book at any places till july or so on. and they cant answer hotel mana yg akan di-offer.

  • Tiger 4 weeks ago

    Noted!
    Baucer tu memang nampak mcm xleh claim je..nanti sy try claim dulu..kalau problem kita repot..


Close

Malacca #3,006 rating: 1/5

Assalamualaikum dan salam sejahtera, Nama saya Fakhry (i/c: 880106 - 87 - 5007), memohon agar tuan/puan yang budiman membalas surat rasmi MEMOHON KEMBALI WANG DEPOSIT YANG TELAH DIBERIKAN KEPADA PRO VENDING ONE (M) SDN BHD. PADA 20/11/2017 seperti yang pihak mahukan juga. Sejak 15 Februari 2017 surat rasmi dikeluarkan pihak ProVendingOne masih gagal menjawab dan membalas surat saya. mohon kerjasama dan saya tiada niat yang tidak baik hanya mahukan wang saya dikembalikan sahaja. Disertakan detail saya sekali lagi: NAMA PENUH: WAN MUHD ZULFAKHRY BIN WAN MUHD AMINUDDIN KAD PENGENALAN: 880106-87-5007 TELEFON: 017 374 0157 AKAUN MAYBANK: 164276658609 AKAUN CIMB: 7048895766 Terima Kasih dan sila respon dengan profesional apa pengakhiran yang sebenarnya, Assalamualaikum.


2 Review comments:

  • JadiLahPenggunaBijak 3 weeks ago

    Harap Maklum,

    Numb sms 0166699332 Tidak akan digunakan lg utk mengumpul maklumat perkongsian:

    Sekiranya anda pernah RasaTertipu(Mengelirukan/Tidak Jelas)/NoUpdate@NoReply/Uncountable/Nonredeemable Voucher Percutian/ from Company VendingOne - SILA BWT REPORT POLIS DAHULU. dan Hantarkan REPORT POLIS YG telah dibuat ke gmail kami di collectpvoinfo@gmail.com utk tindakan susulan.

    Terima Kasih

  • DaRkSideOfMe 4 weeks ago

    READ ME!!!! SuperURGENT

    Sesiapa yg pernah:-

    Deal(Any-amount)/Paid(Any Amount)/RasaTertipu(Menglirukan/Tidak Jelas)/NO-Update@Reply/Uncountable/Nonredeemable Voucher Percutian/ from Company VendingOne pukimak ni...

    Please SMS to my number at

    0166699332

    Im Collecting Complaint to against this company down.
    HelpMeToHelpAllOfYou

    Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM)


Close

Malacca #2,988 rating: 2/5

salam, saya pon baru pegi yg klang tu (18/2) mmg mai nak amik voucher ja. tapi kosong ja voucher n meragukan. search kat internet tadak website tadak fb pon. lagi tambah musykil. skang kedai keranda pon ade website. sape2 boleh verified ka?


14 Review comments:

  • Anonymous 1 week ago

    Valid ke boucher tu tgk mcm voucher sampah ajer...

  • Anonymous 1 week ago

    Berhati2 lah semua smlm event diorg dekat mines ramai yg terkena huhuu...silap2 yg setuju tu pun pelakon tambahan diorg sedih2 tgk bangsa melayu menipu melayu...

  • Anonymous 1 week ago

    sabtu ni kt mines resort city

  • Puteri 2 weeks ago

    Program diaorg yg terbaru semalam. Bertempat di club golf bukit jalil. 2 hari diaorg sewa dewan situ. Saya dpt jemputan. Tapi dah agak. Just try g nak ambik voucer dan booking penuh. So just nak tanya, kalau saya tak bayar apa2 tapi ambik boucer, tapi rasa syarikat ni menipu boleh repot tak? Kesian yg dtg smlm, ramai yg join dan bayar

  • JadiLahPenggunaBijak 3 weeks ago

    Harap Maklum,

    Numb sms 0166699332 Tidak akan digunakan lg utk mengumpul maklumat perkongsian:

    Sekiranya anda pernah RasaTertipu(Mengelirukan/Tidak Jelas)/NoUpdate@NoReply/Uncountable/Nonredeemable Voucher Percutian/ from Company VendingOne - SILA BWT REPORT POLIS DAHULU. dan Hantarkan REPORT POLIS YG telah dibuat ke gmail kami di collectpvoinfo@gmail.com utk tindakan susulan.

    Terima Kasih

  • Anonymous 3 weeks ago

    Hati2 smua.. kalau nak wt bisness vending x la mhl sgt sebenarnye...dlm harga 10 ke 15k je...yang boleh saya ckp tolong la jgn menzalimi kita sesama islam ni...kesian org yg kena berhutang sana sini ....jgn korang hidup mewah ats penipuan yg korang buat...bagi balik duit yg korang ambik...kesian ank2 dieorng...(bahasa kasar skit maaf smua)korang ni x ubh mcm lahanat mcm pukimak atau senang cite ibubapa korang x didik dgn baik ke sampai ke tahap keje korang menipu menipu menipu.....woi jgn angkuh sangat kita hidup ni...sesesat mana pun manusia tu die pasti balik ke landasan nye. .ingat allah byr cash skrng.....

  • DaRkSideOfMe 4 weeks ago

    READ ME!!!! SuperURGENT

    Sesiapa yg pernah:-

    Deal(Any-amount)/Paid(Any Amount)/RasaTertipu(Menglirukan/Tidak Jelas)/NO-Update@Reply/Uncountable/Nonredeemable Voucher Percutian/ from Company VendingOne pukimak ni...

    Please SMS to my number at

    0166699332

    Im Collecting Complaint to against this company down.
    HelpMeToHelpAllOfYou

    Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM)

  • Tiger 4 weeks ago

    Nasib baik x trkena td kat premier hotel klang..cakap nak ambik baucer hotel a famosa. Last2 nak minta buat loan sampai 42k utk beli vending machine..ramai yg dah terkena rupanya..kesian yg ada anak2 kecil lagi,buat loan bagai dapat tepukan.. Jenuh la nak bayar.. Voucher pun cam haram.. No siri pun xda mcm flyer sampah yg ada dlm peti surat tu je.. Siapa yg belum terkena harap hati2 le... Survey kat mudah vending machine tu x la mahal mana sampai 42k.
    Google search tag baucer percuma a famosa , a famosa free voucher melaka malacca
    Pro vending (m) sdn bhd scam.

  • Anonymous 4 weeks ago

    Saya dah pergi harini 26/2/2016 nak teman wife yang nak voucher percutian..saya dah agak dari awal yang event ni event scam..
    Saya dapat lihat pelbagai lakonan ala MLM event kat sini..saya tak percaya sedikit pun apa dorang cakap..sorry la en.fikri ko gagal nak yakinkan aku nak join company ko dengan gelak palsu ko tu..bila dia tanya pasal kad kredit terus saya cakap saya hanya guna cash sahaja ..saya terus cakap tidak nak dengar penjelasan dia selanjutnya pasal 'peluang' dari company dia..memang bangsat bila kaum sendiri tipu kaum sendiri dengan guna ayat agama..

  • Anonymous 4 weeks ago

    ( Invitation Message , Impact Global ) Free Voucher Trip , 8 Destination in Malaysia

    Location : Hotel Premiere Bukit Tinggi , Klang
    Address :
    * Jalan Langat , Bandar Bukit Tinggi 1 , 41200 Klang , Selangor .
    Landmark :
    * Tesco , Extra Klang
    * Hospital Tuanku Ampuan Rahimah
    Hall : Studio 3 & 4
    Level : Lobby Floor
    Date : 26 Feb 2017
    Day : Sunday
    Session : 12pm
    Voucher Code : A16010

    * Stay 45minit penerangan penggunaan voucher penginapan & pengambilan percuma ke 8 tempat bersama consultant , dan sesi jamuan ringan

  • Anonymous 1 month ago

    siapa tau event terkini diaorg dkt mana sekarang? meh share sikit..

  • Anonymous 1 month ago

    pengalaman saya...saya pergi pada 18/2 dan dengar taklimat dari kakitangan syarikat. Mereka minta saya tunjuk kredit kad saya konon untuk check samada baki kredit saya cukup untuk bayar deposit 40% berjumlah RM15200 tetapi tiba tiba mereka terus buat transaksi. Saya pun bengang dan minta diaorang batalkan transaksi tersebut kerana saya belum beri persetujuan untuk membeli mesin mereka. Cara mereka berurusan mencurigakan....harap semua berhati hati.

  • Anonymous 1 month ago

    saya pun pergi ambil voucher pada 18/2 di hotel premier klang setelah mendengar taklimat panjang lebar dari kakitangan syarikat dan hari ini 21/2 saya dah telefon no di voucher untuk booking hotel. saya diberitahu untuk sehingga bulan jun tempahan dah penuh jadi saya tempah untuk bulan julai dan disuruh tunggu confirmation dari pihak hotel. yang peliknya mereka sendiri tak tahu hotel mana yang dimaksudkan. tunggu aje lah sampai masa nanti kalau mereka menipu tahu lah apa saya nak buat.

  • Anonymous 1 month ago

    saya pon dapat jugak voucher tu... tadi saya call.. dia suruh esok plk..


Close

Malacca #2,983 rating: 5/5

Submit review Post complaint
about Pro Vending One Melaka


(please do not use urls)

- You cannot change or delete your post.

- Your review can be removed by moderation team.

- Spam and advertisement will be deleted.


Recent questions ask a question


Pro Vending One Melaka - Pro Vending One Melaka - Update - 16/03/2017

ReadME - New Update By Id DaRkSideOfMe

Assalammualaikum semua. Sy bru shj balik dr lawatan di Melaka (Plaza Pandan Malim, Business Park,Melaka) atas jemputan khas dr pihak management Pro Vending One Sdn Bhd mengenai kekeliruan tentang Posting2 sy sebelum ini.

Alhamdulillah.Sy berpuashati atas segala kerjasama serta layanan dr Pihak Management Pro Vending One sepanjang lawatan sy disana.

Spt yg sy katakan sebelum ini, Syarikat Pro Vending One diSAHkan SAH by KPDNKK Melaka dan kini sy LEBIH JELAS setelah dijemput melihat sendiri oleh pihak ProVendingOne ke pejabat serta gudang mereka di Melaka.

Mengenai beberapa kelemahan tentang cara pengurusan mereka sehingga boleh menyebabkan kekeliruan semua, juga menjadi perbincangan semasa sy disana. Dan Pihak managment Pro Vending One menerima baik dan bersedia utk membaikpulih sebarang penyebab yg menjadi/mendatangkan kekeliruan tersebut. Sy diberitahu yg ianya disebabkan perubahan/naiktaraf dr syarikat Enterprise ke Sdn Bhd dan lokasi baru serta beberapa factor kecil menjadikn punca kekeliruan terhadap beberapa pelanggan mereka.

Segala kemuskilan sy trhadap Syarikat Pro Vending One Sdn Bhd boleh dikatakan Alhamdulillah Selesai 100%. Dan sy kini meneruskan ikatan perjanjian semula berkenaan Vending Machine yg sudah di Depositkan sebanyk RM5k kelmarin utk 42slot Air Machine. (dijangka akan sampai kpd sy dlm tempoh dalam tempoh terdekat ini) aminn..

To All Managment Pro Vending One,En Azhar/Zafir/Nik and all off u guys there, terima kasih sekali lg atas kerjasama serta layanan yg diberikn semasa sy disana serta ribuan maaf ikhlas dr sy atas segala kekeliruan/tuduhan terhadap pihak tuan.

To all reader.. Hope this will make u feel much more crystal clear to my finding about the VendingOne. Harap ianya membantu. Terima kasih atas segala sokongan too - DaRkSideOfMe

Unanswered

Pro Vending One Melaka By Id DaRkSideOfMe

ReadME - New Update By Id DaRkSideOfMe

Assalammualaikum semua. Sy bru shj balik dr lawatan di Melaka (Plaza Pandan Malim, Business Park,Melaka) atas jemputan khas dr pihak management Pro Vending One Sdn Bhd mengenai kekeliruan tentang Posting2 sy sebelum ini.

Alhamdulillah.Sy berpuashati atas segala kerjasama serta layanan dr Pihak Management Pro Vending One sepanjang lawatan sy disana.

Spt yg sy katakan sebelum ini, Syarikat Pro Vending One diSAHkan SAH by KPDNKK Melaka dan kini sy LEBIH JELAS setelah dijemput melihat sendiri oleh pihak ProVendingOne ke pejabat serta gudang mereka di Melaka.

Mengenai beberapa kelemahan tentang cara pengurusan mereka sehingga boleh menyebabkan kekeliruan semua, juga menjadi perbincangan semasa sy disana. Dan Pihak managment Pro Vending One menerima baik dan bersedia utk membaikpulih sebarang penyebab yg menjadi/mendatangkan kekeliruan tersebut. Sy diberitahu yg ianya disebabkan perubahan/naiktaraf dr syarikat Enterprise ke Sdn Bhd dan lokasi baru serta beberapa factor kecil menjadikn punca kekeliruan terhadap beberapa pelanggan mereka.

Segala kemuskilan sy trhadap Syarikat Pro Vending One Sdn Bhd boleh dikatakan Alhamdulillah Selesai 100%. Dan sy kini meneruskan ikatan perjanjian semula berkenaan Vending Machine yg sudah di Depositkan sebanyk RM5k kelmarin utk 42slot Air Machine. (dijangka akan sampai kpd sy dlm tempoh dalam tempoh terdekat ini) aminn..

To All Managment Pro Vending One,En Azhar/Zafir/Nik and all off u guys there, terima kasih sekali lg atas kerjasama serta layanan yg diberikn semasa sy disana serta ribuan maaf ikhlas dr sy atas segala kekeliruan/tuduhan terhadap pihak tuan.

To all reader.. Hope this will make u feel much more crystal clear to my finding about the VendingOne. Harap ianya membantu. Terima kasih atas segala sokongan too - DaRkSideOfMe

Unanswered

Pro Vending One Melaka - Update - 02/03/2017

Assalammualaikum

Sy pengguna ID DaRkSideOfMe / Pemegang Card Ahli Berdaftar PPIM pernah menaikkan status utk mengumpul data/complaint mengenai sykt ProVendingOne sebelum ini.

Mulanya ia disebabkan sy sendiri telah dipelawa ke Hotel Premier Bandar Bukit Tinggi pd 19th Feb 2017 lalu. Sy sendiri mengalami penantian/ sejak pukul 4pm sehingga lewat 11mlm di sana serta sudah membayar RM5k kpd sykt yg dinyatakan.

Kekeliruan terjadi bila ada beberapa kelemahan/serta kekurangan/Keraguan tentang sykt ini selepas pulang ke rumah. Beberapa semakan mengenai sykt ini membuatkan sy semakin keliru serta ragu. Setelah berbincang dgn beberapa ahli PPIM sendiri, sy perlukan lebih banyak aduan utk dikumpul dan dihantar secara Rasmi ke pihak Persatuan Pengguna Islam Malaysia. Beberapa report polis juga sudah dibuat utk menyokong kelemahan/kekeliruan trhadap sykt ini.

Ada ramai org yg sms kpd numb 0166699332 yg sy post kan bertanya, adakah betul sykt ini scammer/tipu customer dll. Secara personal, sy yg terkena sndiri juga terasa begitu,

Tetapi secara professional, sy TIDAK berpihak kpd sesiapa. Tiada hasutan / Tiada jawapan yg boleh sy berikan walaupun sy sendiri yg terkena. (Jawapan ini juga sy berikan kpd pengadu2 yg berkongsi dgn sy dinumb sy berikan). dan meminta mereka berfikir sendiri adakah mereka ditipu? Jika YA - Laporkan terus kpd polis dan share report polis anda kpd sy. Sekali lg sy nyatakan disini, walaupun sy sendiri yg terkena RM5k, sy tidak memihak kpd sesiapa atau memberi jawapan YA atau TIDAK kpd sesiapa.

Sy hanya mengumpul maklumat anda utk dipanjangkan secara rasmi ke PPIM dan sy sendri perlu mengikut process utk tindakan lanjut.

Kebanyakan pengadu hanya melaporkan kpd sy TANPA laporan polis / dan bertanya tentang kesahihan mengenai sykt tersebut. Sehingga hari ini(2nd Mar) hanya 4 aduan yg disertakn dgn report polis dlm simpanan sy yg dibuat atas keraguan dr pengguna2 itu sendiri rasai.

Sementara menunggu lebih banyak Aduan /Report dr anda semua, sy ada membuat siasatan sendiri ke KPDNKK serta di Jenayah Commercial Bkt Aman,

Feedback dr Jenayah Komersial ialah mereka juga perlukan lbhbanyak report dr pengadu2 yg terasa teraniaya utk memulakan siasatan.

Feedback dr KPDNKK (Bahagian Gerakan Kepenggunaan MELAKA) - (12:58pm - 02/03/2017)
Secara keseluruhan, perniagaan sykt ini di sahkan SAH oleh KPDNKK Melaka sendiri.
CUMA cara pengurusan/kertaskerja/knowledge some of the consultant mereka sendiri mengecawakan/melambatkan/mengakibatkn kpd Mengelirukan Pengguna.(this is what they have said to me)

Anda semua boleh semak sendiri atau membuat aduan anda sendiri ke KPDNKK secara online dll.

Dengan jawapan yg diberi oleh pihak KPDNKK (Walaupun agak mengecewakan sy) dan Tanpa memihak kepada sesiapa, sy berharap ada penjelasan sini.

Dengan ini, sy umumkan yg sy tidak lagi mengumpul aduan/Report dr anda untuk diajukan ke pihak PPIM secara rasmi. Dan sy bercadang menutup gmail collectpvoinfo@gmail.com dari menerima sebarang aduan anda semua. begitu juga dgn numb sms ke 0166699332, ianya tidak akan digunakan lg utk mengumpul maklumat.

by Personally dr sy sndri, segala aduan, dr anda atau sy sendiri perlu dipanjangkn ke Tribunal Pengguna kerana kebanyakan tuntutan serta kekeliruan berada dibawah kuasa pihak Tribunal utk tindakan lanjut.

Terima Kasih atas segala sokongan anda dan sy berharap ianya membantu walaupun agak mengecewakan bg sy sndri.

Sekian - DaRkSideOfMe


People answers:

  • DaRkSideOfMe 1 week ago

    ReadME - New Update By Id DaRkSideOfMe

    Assalammualaikum semua. Sy bru shj balik dr lawatan di Melaka (Plaza Pandan Malim, Business Park,Melaka) atas jemputan khas dr pihak management Pro Vending One Sdn Bhd mengenai kekeliruan tentang Posting2 sy sebelum ini.

    Alhamdulillah.Sy berpuashati atas segala kerjasama serta layanan dr Pihak Management Pro Vending One sepanjang lawatan sy disana.

    Spt yg sy katakan sebelum ini, Syarikat Pro Vending One diSAHkan SAH by KPDNKK Melaka dan kini sy LEBIH JELAS setelah dijemput melihat sendiri oleh pihak ProVendingOne ke pejabat serta gudang mereka di Melaka.

    Mengenai beberapa kelemahan tentang cara pengurusan mereka sehingga boleh menyebabkan kekeliruan semua, juga menjadi perbincangan semasa sy disana. Dan Pihak managment Pro Vending One menerima baik dan bersedia utk membaikpulih sebarang penyebab yg menjadi/mendatangkan kekeliruan tersebut. Sy diberitahu yg ianya disebabkan perubahan/naiktaraf dr syarikat Enterprise ke Sdn Bhd dan lokasi baru serta beberapa factor kecil menjadikn punca kekeliruan terhadap beberapa pelanggan mereka.

    Segala kemuskilan sy trhadap Syarikat Pro Vending One Sdn Bhd boleh dikatakan Alhamdulillah Selesai 100%. Dan sy kini meneruskan ikatan perjanjian semula berkenaan Vending Machine yg sudah di Depositkan sebanyk RM5k kelmarin utk 42slot Air Machine. (dijangka akan sampai kpd sy dlm tempoh dalam tempoh terdekat ini) aminn..

    To All Managment Pro Vending One,En Azhar/Zafir/Nik and all off u guys there, terima kasih sekali lg atas kerjasama serta layanan yg diberikn semasa sy disana serta ribuan maaf ikhlas dr sy atas segala kekeliruan/tuduhan terhadap pihak tuan.

    To all reader.. Hope this will make u feel much more crystal clear to my finding about the VendingOne. Harap ianya membantu. Terima kasih atas segala sokongan too - DaRkSideOfMe

Pro Vending One Melaka - Update - ReadMe

Harap Maklum,

Numb sms 0166699332 Tidak akan digunakan lg utk mengumpul maklumat perkongsian:

Sekiranya anda pernah RasaTertipu(Mengelirukan/Tidak Jelas)/NoUpdate@NoReply/Uncountable/Nonredeemable Voucher Percutian/ from Company VendingOne - SILA BWT REPORT POLIS DAHULU. dan Hantarkan REPORT POLIS YG telah dibuat ke gmail kami di collectpvoinfo@gmail.com utk tindakan susulan.

Terima Kasih

Unanswered

Pro vending(m) sdn bhd

Siapa tau event terkini diaorg dkt mana sekarang? meh share sikit..


People answers:

  • Anonymous 1 week ago

    klau betullah menguntungkan, hanya 30minit berkerja utk jaga bisnes bodo ni. Kenapa diaorg ni cari customer kan? diaorg beli lah mesin bodo tu banyak-banyak or staff diaorg sendri lah beli n jaga. Betul tak?

    hanya 30min jek nk jaga pun, xpayah lar susah2 dtg dr melaka sampai mines resort tu!!!

  • Anonymous 1 week ago

    Smlm bro event diorg dekat mines resort ramai terkena smlm hangus la duit 40k huhuu...

Ask any question about this place

Nearby Hotels


771m Memory Lane Guest House 15, Jalan SI 13, Taman Saujana Indah, Bukit Katil, Melaka


775m Bayou Lagoon Park Resort Amari Villa, Jalan Wakaf Utama, Melaka


1029m Gold Coast Malacca International Resort Lot 44, Jalan Wakaf Utama, Off Jalan Tun Hamzah, Bukit Katil, Melaka


1707m Yanz Homestay 78 Jalan Bkd 4 Taman Bukit Katil Damai, Melaka


2007m Kings Hotel Melaka No. 30 Lebuh Ayer Keroh, Melaka

Short Link:

Coordinates:


Open in Google Map Add contact information

Browse photos and video of this place on instagram